Stamboom Onderzoek

Voorouder onderzoek

Heeft u de ouders van uw opa of oma nog gekend? Weet u wie de grootouders van uw opa of oma waren? En wat deden zij voor de kost?

Vragen waarop u misschien in familekring al antwoorden hebt gevonden. In elke familie gaan vast verhalen rond over beroemde of beruchte voorouders.

Bij stamboomonderzoek werkt u vanuit het heden terug in de tijd. U begint bij uzelf en gaat dan naar uw ouders, grootouders, overgrootouders en zo verder.

Over Familiestamboomonderzoek.nl - Wie zijn wij

Description of Picture.


Wij zijn vooral genealogen

Maar wat is dan een genealoog? Een genealoog is gespecialiseerd in genealogie, wat betrekking heeft op voorouderlijk onderzoek en de afstamming van families. Andere benamingen voor genealogie zijn ook wel stamboomonderzoek, sibbekunde, geslachtkunde of familiekunde.

Genealogie bestaat grofweg uit vier verschillende onderzoeksgebieden namelijk:

De meeste genealogen zijn gespecialiseerd in één van deze onderzoeksgebieden. Wat een genealoog dan ook precies onderzoekt kan dus verschillen per genealoog.
Denk hierbij aan stambomen, familienamen en aan familiewapens.

De meeste mensen die genealogie beoefenen doen dit hobbymatig en niet professioneel.

Als genealoog ben je dus een soort van geschiedkundige die losse eindjes aan elkaar probeert te knoppen door het uitvoeren van onderzoek en familieonderzoek. In Nederland zijn er vrij veel mensen hobbymatig actief binnen de genealogie.

Binnenkort meer!